Implant Randevu Formu
Implant Tedavisi için randevu formunu doldurun. Tedavi hakkında bilgilendirmek için sizi arayalım.
Implant Tedavisi
Implant Rehberi ile Gülümsemenizi Geri Getirin
Gülüşünüzü iyileştirmek veya eski haline getirmek için diş implantı yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Bu kapsamlı rehber, implantların maliyetini, ne kadar sürede yapıldığını, implant tedavisi için uygun olup olmadığınızı ve vereceğiniz bu kararda size yardımcı olmak için ve henüz farkında olmadığınız ama bilmek isteyebileceğiniz diğer her şeyi keşfedebilmeniz için oluşturduk.
Implantın tam olarak ne olduğunu, implant prosedürünün neler içerdiğini ve implantların maliyetini öğrenmek için okumaya devam edin. Implantların farklı türlerini açıklayacağız.
Amacımız, dental implantların sizin için en uygun restoratif diş çözümü olup olmadığına karar vermeniz için ihtiyacınız olan tüm bilgileri size sağlamaktır.
Hazırladığımız bu rehberi faydalı bulmanız umuduyla.
Bu rehberde, aşağıdakiler de dahil olmak üzere en çok merak edilen soruların yanıtlarını vereceğiz:
• Dental Implant nedir?
• Kimler Implant Yaptırabilir?
• Implant Çeşitleri ve Diş Restorasyonu
• Takma Dişler vs. Köprü vs. Implant
• Adım Adım Implant Süreci
• Implant Yaptırmak Ne Kadar?
• Implant Yaptırmanın Avantajları
• Implant Yaptırmaya Değer Mi?
• Sonuç
1- Dental Implant Nedir?
Implant, cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilen vida benzeri yapay diş köküdür. Protez bir dişi veya bir dizi dişi yerinde tutmak için kullanılır. Bu sayede implantlar doğal diş köküne benzer şekilde işlev görür ancak bunları vidalı dişler olarak da düşünebilirsiniz.
Birçok kişi ‘implant’ terimini yedek dişin tümünü ifade etmek için kullanır, ancak aslında sadece kemiğe yerleştirilen parçayı ifade eder. ‘Diş’ kısmına crown (taç) denir ve bir dayanak (ayak) bu iki parçayı birbirine bağlar.
Hastanın bir veya daha fazla dişini kaybetmesine neden olan bir kaza veya tıbbi durum olması durumunda implantlar kullanılabilir. Tamamen kozmetik nedenlerle implant yaptırmayı tercih edenler de vardır.
Yani işin özü, tıpkı doğal dişler gibi görünen, hissedilen ve işlev gören yapay dişlerdir implantlar.
2- Kimler Implant Yaptırabilir?
Baştan söylemeliyiz, Implant herkes için uygun bir tedavi yöntemi olmayabilir. Implant yaptırmaya uygun bir aday olabilmek için hastanın güçlü, sağlıklı diş etlerine ve yeni kökü destekleyebilecek bir çene kemiğine sahip olması gerekir.
Diş eti hastalığı gibi ağız sağlığı sorunları olan veya kemik kaybı yaşayan hastalar implant ameliyatı için uygun olmayabilir.
Bununla birlikte, çoğu durumda, implantlar yerleştirilmeden önce çene kemiğini güçlendirmek için diş kemiği grefti yapmak mümkündür.
Geleneksel implant tedavisini yaptıramayan hastalar için bir alternatif bulunuyor. Bunlara mini implantlar adını veririz. Bunlar yapı olarak büyük muadillerine benzer, ancak bir kürdan genişliği kadar, ince bir köke sahiptir. Bu yapısından dolayı, implantların yerinde durması için daha az kemiğe ihtiyaç duyulduğu anlamına gelir.
Çene kemiği kaybı yaşadığınız veya kemik yoğunluğunuz çok düşük olduğu için implant yaptıramayacağınız söylendiyse, mini implantlar bir seçenek olabilir. Ek bir avantajı daha bulunuyor. Genellikle tek bir ziyarette yaptırılabilirler. Yani implantın oturması için 3-6 ay beklemeye gerek yoktur.
Mini implantlar genellikle normal olanlardan daha ucuza mal olabilirler, ancak bazı dezavantajları da vardır. Bunu göz önünde bulundurmadan karar vermeyin.
3- Implant Çeşitleri ve Diş Restorasyonu
İmplantın iki ana tipi bulunuyor:
Birincisi endosteal implanttır. Bunlar doğrudan çene kemiğine yerleştirilir ve dayanaklar aracılığıyla bir veya daha fazla yapay dişi yerinde tutar. Konik veya silindirik küçük vidalara benzerler.
Diğeri ise subperiostal implanttır. Bu diş implantı, diş eti dokusunun altına, ancak çene kemiğinin üst kısmına veya üzerine yerleştirilmiş metal bir tabana sahiptir. Yapay dişler, diş etlerinden çıkıntıyı desteklemek için aynı şekilde takılır.
Bu tip daha az yaygındır ancak endosteal implantları desteklemeyen sığ çene kemiğine sahip hastalar için bir alternatiftir.
Aşağıdaki animasyon, yerleştirilen bir endosteal implantın farklı bileşenlerini göstermektedir:
4- Takma Dişler vs. Köprü vs. Implant
Şimdi, bir implantın ne olduğunu tam olarak kavrayabildiysek, yani yapay bir kök üzerine yerleştirilen “yedek diş”, artık mevcut farklı yedek diş türleri ile incelemesini yapabiliriz.
Sadece bir dişin değişmesi gerektiğinde, implanta (kemiğe yerleştirilen) tek bir taç (crown) takılır. Bu, kırık bir dişi onarmak için kullanılan crown’dan farklıdır. Köprü ise implanta alternatifdir. Komşu iki dişe yapıştırır ve boşluğu doldurur. Köprünün dezavantajı, sağlıklı dişlerin inceltilmesini gerektirmesidir.
Arka arkaya iki veya daha fazla dişin eksik olduğu durumlarda implant köprüsü kullanılabilir. Her diş için bir implant vidası yerleştirmek yerine, birbirine kaynaşmış üç veya dört yapay dişi desteklemek için sadece iki implant kullanılabilir.
Çenedeki tüm dişlerin değiştirilmesi gerekiyorsa, protez implantlar çözüm olabilir. Bunlar, sakız renginde akrilik bir tabana tutturulmuş tam bir akrilik veya seramik diş setinden oluşur.
Tüm dişlerini kaybetmiş hastalar, all-on-4 implant olarak da bilinen tam ağız implantlarını da düşünebilirler. Implant destekli protezlerin aksine, bunlar kalıcı olarak yerlerine sabitlenir. Pek çok insan, dişlerini temizlemek için çıkarmak zorunda kaldıkları dişler yerine sabit dişlere sahip olma fikrini tercih eder.
5- Adım Adım Implant Süreci
Implant veya ‘implantoloji’ birkaç aşamadan oluşur.
Bu tedavi, yeterli ileri eğitime sahip bir diş hekimi, bir periodontist, bir protez uzmanı veya bir ağız cerrahı tarafından yapılabilir.
Aşağıda açıklayacağımız prosedürde birçok varyasyon olduğunu ve bazı adımların aynı anda veya farklı bir zaman çizelgesinde tamamlanabileceğini unutmayın.
A- Hazırlık
Ameliyattan önce titiz bir muayene yapılmalıdır. Diş hekiminiz tedavi edilecek bölgenin etrafındaki sinirleri, sinüsleri ve kemik yapısını gözden geçirecektir. Bu genellikle çenenizin röntgenini içerir, ancak başka taramalar gerekebilir. Bilgisayarlı tomografi (BT) taraması, mevcut en doğru radyografi türüdür – bu, diş cerrahınızın çene kemiğinizin ve ağız yapınızın mevcut durumunu değerlendirmesine olanak tanır.
Implant ameliyatı yapılmadan önce dişleriniz ve diş etleriniz muayene edilecek ve ilgili problemler tedavi edilecektir.
Kemik yoğunluğu düşük veya çene kemiğinde hasar olan hastalarda çeneyi güçlendirmek için implant öncesi kemik grefti gerekebilir. Bu, vücudun başka bir bölümünden kemiğin çıkarılmasını ve diş implantının yerleştirileceği yere yerleştirilmesini içerir. Kemik genellikle çenenin farklı bir bölümünden alınır ancak kaval kemiğinden veya kalçadan da gelebilir. Alternatif olarak, sentetik malzemeler kullanılabilir.
B- Implantı Yerleştirme
Implantların çene kemiğine veya üzerine yerleştirilmesi ‘ayakta tedavi’ prosedürü olarak sınıflandırılır, bu da bir gece hastanede kalmaya gerek olmadığı anlamına gelir. Diş hekiminizin muayenehanesinde, genellikle lokal anestezi ile yapılabilir. Sinir hastaları, prosedürü daha az stresli hale getirmek için genellikle IV sedasyon diş hekimliği talep edebilir.
Diş hekiminiz planlanan implant diş sayısına, operasyonun karmaşıklığına ve kaygı seviyenize göre en iyisinin ne olduğu konusunda size tavsiyelerde bulunacaktır.
Prosedürün kendisi birkaç adımdan oluşur. İlk adım, kemiği ortaya çıkarmak için diş etinde bir kesi yapmaktır. Daha sonra diş implantının çeneye yerleştirileceği yere bir delik açılır. Ardından implantın kendisi yerine vidalanır.
Implant yerleştirildikten sonra üzerine bir iyileşme başlığı yerleştirilebilir. Bu, implant bölgesinin korunması ve yumuşak dokunun büyümesinin desteklenmesi gibi ikili bir amaca hizmet eder. Ancak ön diş implantlarında kullanıldığında estetik açıdan ideal değildir. Alternatif olarak, bölgeyi enkaz ve enfeksiyondan korumak için diş eti dikilebilir veya implantın üzerine sabitlenebilir. Bundan sonra implant bölgesi birkaç gün ağrır ve temizliğe, yeme ve içmeye özel dikkat gösterilmelidir.
Dört ila altı ay sürebilen tam iyileşme sürecinde implant kemikle kaynaşır – bu süreç osseointegrasyon olarak adlandırılır. Bu nedenle diş implantlarında titanyum gibi vücudumuzla biyouyumlu olan malzemeler kullanılır.
C- Dayanağı Kurmak
Osseointegrasyon tamamlandıktan sonra dayanak kurulur. Bu, diş etlerinden çıkıntı yapan ve yedek dişi veya tacı implanta bağlayan bir uzantıdır.
İlk aşamada implantın üzerine geçici bir örtü konmadıysa, bu dayanağı yerleştirmek için implantın üzerindeki diş etinin tekrar açılması gerekir. Yine, bu prosedür sadece lokal anestezi gerektiren bir ‘ayakta tedavi’ operasyonudur. Dayanak yerleştirildikten sonra diş eti etrafı kapatılır, ancak bu sefer üzerini örtmez.
Bazı durumlarda, aynı ameliyat sırasında hem implantı hem de dayanağı yerleştirmek mümkündür. Bölgenin iyileşmesi için yeterli zaman olduğu sürece tabi ki. Bunu yapmanın uzun vadeli olumsuz etkileri henüz bilinmiyor.
Diş hekiminiz, dayanağın etrafındaki diş eti dokusu iyileşirken takmanız için size hemen geçici bir takma diş veya köprü sağlayabilir. Bu, insanların sizi dişlerinizin olması gereken yerde metal kütüklerle görmelerinin garipliğini önler. Yaklaşık 2 hafta sonra diş eti dokusu tamamen iyileşmiş olmalıdır. Bu, ameliyatın sonunu işaret ediyor ve kronları yaptırmanın zamanı geldi.
D- Tacı Takmak
Ağzınız tamamen iyileştiğinde, tacınızı yapma sürecine başlamak için dişçiyi tekrar ziyaret edeceksiniz. Yeni diş ölçülerini aldıktan sonra diş cerrahınız yedek dişi mevcut diş yapınıza uyacak şekilde şekillendirecektir.
Tacın rengi, mümkün olduğunca doğal görünmesi için çevredeki dişlerle eşleştirilecektir. Bu özellikle ön diş implantı ve kozmetik implantlarda önemlidir. Taç (crown) hazır olduğunda, dayanağa takılır. Diş yapıştırıcısı, tacın içindeki vidayı sıkmak için kullanılan deliği doldurur.
E- Implanttan Sonra İyileşme Süreci
Implant işleminin her aşamasından sonra vücudunuzun iyileşmesi zaman alacaktır. Bu iyileşme süresi boyunca aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı rahatsızlıklar yaşamak yaygındır:
Şişmiş diş etleri veya şişmiş yüz, çürük diş etleri ve cilt, implant bölgesi çevresinde ağrı, hafif kanama.
Çoğu diş cerrahı artık yara iyileştikçe kendiliğinden çözülen dikişler kullanıyor. Kendiliğinden çözülen dikişler yoksa, dikişleri çıkarmak için hekiminize bir ziyaret daha yapmanız gerekecektir.
Yukarıda belirttiğimiz semptomların tümü, tedavinizi takip eden günlerde azalmalıdır. Şişlik, ağrı veya kanamanın kötüleştiğini fark ederseniz hemen diş hekiminize başvurmalısınız. Antibiyotiklere veya daha güçlü ağrı kesicilere ihtiyacınız olabilir.
6- Implant Yaptırma Ücretleri
Bireysel implant tedavinizin maliyetini belirleyecek birçok değişken vardır.
Implant fiyatları şunlara bağlıdır: Diş etlerinizin ve mevcut dişlerinizin durumu, genel ağız sağlığınız, çene kemiğinizin mevcut durumu, kemik grefti veya sinüs lifting gibi ameliyatların gerekli olup olmadığı, kaç diş değiştiriliyor ve kaç implant gerekiyor, Üst veya alt çenenizde mi, ön veya arkada mı bir implanta ihtiyacınız var, implant vidasının türü, lokasyonunuz gibi etkenlere bağlı olarak ücretler değişkenlik gösterebilir.
Bazı hekimlerin kaliteli olmayan ucuz implantlar kullanabileceğini unutmayın. Tasarruf sağlarken, genellikle uzun süre garanti edilmezler, bu nedenle uzun vadede size daha pahalıya mal olabilir. Dişleriniz kadar önemli bir konuda, ucuz bir seçeneği seçmek maalesef iyi sonuçlar doğurmayabilir.
Polikliniğimizle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir, en üstte yer alan formu doldurarak ücretsiz randevunuzu oluşturabilirsiniz.
7- Implant Yaptırmak Verilen Ücrete Değer Mi?
Eksik diş sorununun çözümü kesin olarak implantlardır. Bir hastada bir veya daha fazla diş eksikse, bu kozmetik bir rahatsızlıktan çok daha fazlası olabilir. Eksik dişlerin, diş sağlığınızla ve nasıl yaşadığınızla ilgili birçok olumsuz sonucu vardır. Dişlerin kaybolmasıyla, yemek yemek ve konuşmak zorlaşabilir ve çenenizin yapısını zamanla bozabilirsiniz.
Implantların maliyeti, durumunuzun ciddiyetine ve diş etlerinizin, mevcut dişlerinizin ve çenenizin şu anda nasıl olduğuna göre değişecektir.
8- Implantın Avantajları
Implantların avantajlarını şu şekilde özetleyebiliriz:
• Diş kayıplarına uzun süreli ve kalıcı çözüm
• Sabit ve dayanıklı
• Çıkarılabilir olmadıkları için yanlış yerleştirilemezler
• Konuşmada herhangi bir sıkıntı yaratmazlar
• Normal yemek yemek imkanı
• Doğal dişler görüntüsü ve hissi
• Yapıştırıcı veya özel temizlik gerektirmez
• Bitişik sağlıklı dişleri kötü etkilemez
9- Sonuç
Çoğu diş hekimi, çene yapınız onları destekleyebiliyorsa, eksik dişleri değiştirmenin en iyi yolunun implantlar olduğu konusunda hemfikirdir. Protez veya köprülerden daha uzun ömürlüdürler ve daha az komplikasyon riski sunarlar.
Kendinden emin bir gülümsemeye sahip olmak, insanların kariyerlerinde, özel hayatlarında ve sosyal çevresinde büyük bir fark yaratabilir. Bu nedenle implantları sağlığınıza ve kendinize uzun vadeli bir yatırım olarak görebilirsiniz.
Prosedürü anlamak için diş hekiminize birçok soru sormaktan korkmayın. Prosedürün neleri içerdiği ve implant dişlerle yaşamanın nasıl bir şey olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize soru sorabilirsiniz.
Neye karar verirseniz verin, umarız bu rehber sizin için hangi tedavinin doğru olduğu konusunda daha bilinçli bir karar vermenize yardımcı olmuştur.
Implant Tedavisinde Neden Alldent'i Tercih Etmelisiniz?
Ömür Boyu Güvence
İmplant uygulamaları tıpkı kendi dişlerimiz gibi ömür boyu dayanıklıdır. Alldent’te yapılan implant tedavisinin ömür boyu garantisi vardır.
Sağlıklı Bir Ağız
İmplant tedavisiyle komşu dişlere zarar vermeden sağlıklı bir ağza sahip olabilirsiniz. Böylece tıpkı kendi dişleriniz hissine sahip olursunuz.
Özgüven ve Konfor
Implant diş tedavisi ağız sağlığınızı ve estetiğini %100 yeniler. Implant tedavisi ile estetik bir gülüş ve sağlıklı dişlere kavuşursunuz.