Diş Beyazlatma Randevu Formu

Diş Beyazlatma için randevu formunu doldurun. Tedavi hakkında bilgilendirmek için sizi arayalım.

Diş Beyazlatma Tedavisi

Diş Beyazlatma Rehberi ile Hayata Kocaman Gülümseyin!

Hiç aynada ya da bir fotoğrafta kendinize bakıp gülümsemenizin biraz daha parlak olmasını dilediniz mi?

Eğer dilediyseniz, bu konuda hiç de yalnız sayılmazsınız. Çünkü diş beyazlatma, dünyada oldukça popüler bir istektir. ve artık son teknoloji lazer tedavilerinden, evde yapabileceğiniz beyazlatma kitlerine kadar çok çeşitli farklı çözümler mevcuttur.

Ancak hangi beyazlatma metodunu seçmeniz gerektiğine karar vermek, özellikle dişlerinizi ilk kez beyazlatacaksanız biraz zor olabilir.

Bu tedavi rehberinde, daha beyaz bir gülümseme elde etmeniz için birkaç farklı seçenek hakkında konuşacağız.

Bu rehberde, aşağıdakiler de dahil olmak üzere en çok merak edilen soruların yanıtlarını vereceğiz:


• Diş Beyazlatmanın Tarihçesi
• Dişlerin Renklerinin Değişme Nedenleri
• Dişleri Lekeleyen Gıdalar
• Evde Kullanılabilecek Beyazlatma Kitleri
• Lazer veya LED Beyazlatma
• Doğal Beyazlatmanın Yöntemleri
• Hassas Dişleri Beyazlatma Süreci
• Tedaviden Sonra Beyazlığı Koruma İpuçları
• Sonuç

1- Diş Beyazlatmanın Tarihçesi

Dişlerin nasıl beyazlatılacağı sorusu, binlerce yıldır insanları rahatsız eden bir sorudur.

Eski Mısır’da beyaz dişlere sahip olmak zenginliğin bir işaretiydi. Mısırlılar, dişlerini temiz tutmak için yıpranmış bir çubukla (ilk diş fırçası) uygulanan öğütülmüş ponza taşı ve şarap sirkesinden yapılmış bir macun kullanmışlardır.

Diş hekimleri olmadan önce 17. yüzyıla kadar, berberler ağız sağlığına konusunda uzman sayılırdı. Ancak bu uzmanlık genellikle sorunlu dişlerin çekilmesini, ara sıra da lekeli olan emayeyi törpüleyip nitrik asit uygulayarak dişlerin beyazlatılmasını içeriyordu.

1960’larda ise diş hekimleri peroksitin beyazlatma yöntemlerini dünyayla tanıştırdılar ve bundan 20 yıl sonra ise diş beyazlatma çözümleri ticari olarak yapılmaya başlandı.

2- Dişlerin Renkleri Neden Değişir?

Neden hiç inci beyazı gibi dişlere sahip olmadığınızı düşündünüz mü? Çünkü aslında dişlerimizin parlak beyaz olması gerekmiyor. Dişleri kaplayan emaye, mavimsi beyaz bir renk olmasına rağmen, yarı saydam olması ile içerideki dentinin sarı renginin görülmesini sağlanır.

Emaye yaşlandıkça incelir, bu nedenle de dişlerin koyulaşması veya sararması normaldir.

Tetrasiklin gibi ilaçlar da diş minesinin rengini kalıcı olarak bozabilir.

3- Dişleri Lekeleyen Gıdalar

Çoğu insanın dişlerinin sararma süreci, yedikleri, içdikleri şeyler ve diğer dış etkenler tarafından hızlanmaktadır. Bunlar şu gıdalar olabilir:

• Meyveler: Meyvelerdeki antioksidanlar sağlık açısından fayda sağlasa da, derin tonları lekelenmeye neden olabilir. (Mesela: hiç beyaz bir gömlekten ahududu lekesi çıkarmayı denediniz mi?)

• Soslar: Köri ve domates sosu gibi parlak renkli soslar da lekelenmeye katkıda bulunabilir ve domatesteki asitlik derecesi onu iki kat tehlikeli yapıyor. Diş lekesi olasılığını azaltmak için daha hafif ve kremsi soslar tercih edebilirsiniz.

• Kahve: Kahvenin koyu rengi ve asiditesi dişleriniz üzerinde zararlı bir etkiye sahiptir.

• Çay: Siyah çay kahveden daha zararlı olabilir. Hatta hafif bitki çayları bile diş minesini aşındırabilir ve lekelenmeye neden olabilir.

• Şarap: Kırmızı şarabın içindeki tanenler dişleri griye çevirir. Bu arada beyaz şarap, lekelenmeden doğrudan sorumlu olmasa da, mevcut lekeleri daha koyu hale getirebilir.

• Şekerli içecekler: Şekerli meşrubatların diş çürümesine neden olduğu çoğu kişi tarafından bilinir, bu çürümeyi parlak diş minesini aşındırarak yaptıkları için dişleriniz de zamanla daha koyu görünecektir.

• Sigara: Tütünün içindeki nikotin ve katran dişleri çok çabuk lekeleyebilir. Yıllar geçtikçe, ağır sigara içenler dişlerinin kahverengiye döndüğünü görecektir.

4- Evde Kullanılabilecek Beyazlatma Kitleri Hakkında

Evde uygulanan beyazlatma kitleri hem uygun fiyatlı hem de kullanışlı oldukları için popüler bir seçim olabilir. Hatta piyasada birçok farklı varyasyon bulabilirsiniz, ancak her varyasyonda dişlerinize doğrudan veya bir ağız tepsisi aracılığıyla uygulayabileceğiniz bir diş beyazlatma jeli bulunur.

Uygulama süreleri genellikle çok uzun sürmez, günde yaklaşık 10 ila 30 dakika arasında tamamlanabilir ve tek bir tedavi kiti genellikle 1-2 hafta sürer.

Evde yapılacak beyazlatma, gününüzü çok fazla aksatmadan dişlerinizi beyazlatmanızı kolaylaştırır.

5- Lazer veya LED Beyazlatma

Anında sonuçlar için genellikle dünyadaki en iyi diş beyazlatma prosedürü olarak kabul edilen bu yöntem, dişlere uygulanan konsantre bir jelin beyazlatma etkisini hızlandırmak için lazerler veya LED’ler kullanır.

Diş hekiminiz önce diş etlerinizi korumak için kauçuk bir conta uygulayacak, ardından dişlerinizi muhtemelen karbamid veya hidrojen peroksit içeren bir beyazlatma jeli ile kaplayacaktır.

Dişlerinize vuran ışık jeldeki kimyasalları harekete geçirerek daha hızlı çalışmalarını sağlar. Bazı tedaviler, bir saatlik randevu içinde üç ila dört kısa seans içerir. Diğerlerinde ışık sürekli olarak uygulanır.

Bir saatlik tek bir tedaviden sonra dişlerin 7-8 ton daha parlak olması mümkündür. Ancak bu etkinin bir kısmı dişlerin susuz kalmasından kaynaklanır ve çabuk solabilir.

Böyle yoğun bir prosedürle, beyazlatma tedavisi sırasında ve sonrasında hassasiyet potansiyeli vardır.

Dişlerinizin ve diş etlerinizin durumuna bağlı olarak, dişlerinizi bu şekilde beyazlatmadan önce diş hekiminiz bir ölçek ve cila önerebilir.

Tedavi edilmemiş çürükleriniz varsa, bunların da halledilmesi gerekecektir.

6- Dişleri Doğal Beyazlatma Yöntemleri

Hızlı sonuçlardan ziyade daha doğal bir yaklaşım isterseniz, bazı insanların güvendiği birkaç doğal diş beyazlatma tekniği vardır. Bunlar size bir gecede göz kamaştırıcı beyaz bir gülümseme vermeyecek olsa da, dişleri uzun vadede temiz ve beyaz tutmada etkili olabilirler.

Hindistan cevizi yağı çekme (bir kaşığı ağzınızda 10-15 dakika boyunca çevirmek) ağız hijyenini iyileştirmek için geleneksel bir Hint tekniğidir. Daha sonra her zamanki gibi durulamanız ve fırçalamanız gerekecek.

Su veya çok az miktarda hidrojen peroksit ile karıştırılmış kabartma tozu kullanılarak ev yapımı bir beyazlatıcı macun hazırlanabilir. Akıcı bir kıvama geldikten sonra 30 saniye boyunca dişlere sürün.

Çilek püresi doğrudan dişlere uygulanabilir ve birkaç dakika bekletilebilir. Daha sonra iyice duruladığınızdan emin olun çünkü çileklerdeki asit diş minesine zarar verebilir.

Elma sirkesi dişlerdeki koyu lekelerin giderilmesinde etkili olabilir. Parmağınızla yaklaşık bir dakika dişlerinize sürün, ardından suyla durulayın ve normal şekilde fırçalayın. İyi sonuçlar almak için en az bir ay devam edin.

Muz kabuklarının genellikle diş beyazlatmaya yardımcı olduğu söylenir, ancak aslında muz kabuklarını dişleri beyazlatmak için kullanabileceğinize dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Muzdaki mineraller diş sağlığınız için iyidir.

7- Hassas Olan Dişleri Beyazlatmak

Bazı hastalar dişlerini beyazlattıktan sonra dayanılmaz ağrı yaşadıklarını bildirmektedir. Hassas dişleriniz varsa veya geçmişte hassasiyet yaşadıysanız, endişelerinizi diş hekiminize bildirmeniz iyi olacaktır. Beyazlatmadan sonra yaşayacağınız herhangi bir ağrıyı dindirmek için topikal ağrı kesici uygulanabilir.

Evde beyazlatma kitlerini tercih ederseniz de, üreticinin tavsiye ettiği tedavi süresinde birkaç değişiklik yapmak iyi bir fikir olabilir. Örneğin, size 15 dakika jel sürmenizi söylerlerse, önce beş dakika deneyin ve dişlerinizin nasıl hissettiğini görün.

8- Tedaviden Sonra Beyazlığı Koruma İpuçları/strong>

Kalıcı bir diş beyazlatma çözümü olmamasına rağmen, dişlerinizi parlak hale getirmek için zaman ayırdıktan sonra etkilerin mümkün olduğunca uzun süre devam etmesini sağlamak için alabileceğiniz birkaç önlem bulunuyor:


• Daha önce bahsettiğimiz, leke yapan gıdaları az tüketmek.
• Şekerli veya asitli içecekleri kamışla içmek.
• Tehlikeli gıdaları tükettikten sonra ağzınızı suyla durulayın veya şekersiz sakız çiğnemek.
• Sigara veya e-sigara içmemek.

 

Ve son olarak, düzenli fırçalama ve diş ipi kullanma gibi iyi ağız hijyeni uygulamalarını sürdürün. Rutin kontroller için yılda iki kez diş hekiminizi ziyaret edin. Cilalama işlemi de, ağzınızı diş çürümesine ve lekelenmesine katkıda bulunan plak ve bakterilerden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.

9- Sonuç

Daha parlak bir gülümseme istediğinizde göz önünde bulundurmanız gereken birçok diş beyazlatma seçeneği vardır. İster muayenehanede beyazlatma olsun ister evde kendinizin uygulayacağı bir kit, hangisi olursa olsun, eğitimli bir profesyonelin gözetiminde tedavi olmanız en güvenli ve etkili yol olacaktır.

Ancak, herkes diş beyazlatmayı tedavi şeklinde ücretli olarak yaptırmak istemeyebilir. Bu durumda, kendilerine reçetesiz ve çevrimiçi olarak sunulan diş beyazlatma tedavisi bulabilirler. Muayenede yapıldığı kadar etkili olmayabilirler, ancak yine de bir ila iki haftalık tedavide dişlerini birkaç ton beyazlatabilirler.

Beyazlatıcı jel diş etleriyle temas ederse zararlı olabilir. Kalemler, şeritler ve diğer ürünler, tamamlama ve sonuçların korunması için iyi olabilir, ancak tek başına kullanıldıklarında çok fazla beyazlatma etkisi vermeyebilirler.

Dişlerinizi beyazlatmakla ilgili endişeleriniz varsa veya sizin için güvenli olup olmadığından emin değilseniz, önce bir diş hekimi ile görüşmenizi öneririz.

Diş Beyazlatma Tedavisinde Neden Alldent'i Tercih Etmelisiniz?

null

Hemen Sonuç

Diş beyazlatma tedavisi uzman hekimlerimiz tarafından uygulandıktan sonra işlem bittiği gibi sonuçları görebilirsiniz. Anında ve kaliteli sonucun farkını yaşayabilirsiniz.

null

Güzel Bir Gülümseme

Diş beyazlatma tedavisinin en yaygın sebebi diş lekelerinin yarattığı kötü bir görünümdür. Daha sağlıklı ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak için diş beyazlatma yöntemini tercih edebilirsiniz.

null

Uzman Eller

Çok sık uygulanan diş beyazlatma tedavisi kolay gibi gözükse de yanlış uygulamalar ile ciddi sıkıntılara sebep olabilir. Alanında uzman hekimlerimiz tarafından uygulanacak tedaviyle dişleriniz güvence altında!