Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Kompozit, estetik ve amalgam dolgu gibi dolgu yöntemlerinden en uygun olanı seçilir. Amalgam dolguda kullanılan malzeme metal olduğu için genellikle estetik açıdan tercih edilmez.
Farklı renk seçenekleri bulunan kompozit dolguda dişinize uygun renk tonu seçilerek en gerçekçi görünüm elde edilmeye çalışılır. Estetik dolgu ise genellikle ön bölgede gözüken kırık dişlere uygulanır.
Dişe birebir kendi fonksiyonu verebilmek hekiminizin elindedir. Bu nedenle doğru bir hekimle çalışmak çok önemlidir.
Diş dolgusu için öncelikle çürüğün dişten temizlenmesi gerekir. Sonrasında tükürükten arındırmak için dişin önüne ve arkasına pamuk konularak izole bir ortam sağlanır. Aksi takdirde dişe tükürük gelir ve diş dolgu tutmaz.
Tükürük gelmediği için kuru kalan dişin üzerindeki dolgu mavi ışık denilen bir aletle dolgu sertleştirilir. Sonrasında düzeltmeler yapılarak dişinizin fonksiyonu geri kazandırılır.
İşlem sonrasında diş orijinal halinden ayırt edilmez bir şekle kavuşturulur. Ortalama olarak bir dolgunun ömrü 5 ile 10 yıl arasındadır. Ancak bu süre kişinin ağız hijyenine gösterdiği özen ve tükettiği gıdalara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.